syarat-syarat

Apa yang kami boleh buat untuk anda :

 • kami mudahkan anda untuk buat blogwalking.masukkan link blog anda mengikut kategori.konsepnya mudah, orang tengok blog anda, anda tengok blog orang . kebaikannya , ini dapat menambahkan trafik blog anda. walaupun begitu, ia bergantung kepada nasib dan semuanya terpulang kepada pengunjung "weloveblogwalking".kami sangat mengalu-alukan terutamanya pemilik blogshop untuk mempromosikan blog anda. 
 • kami letakkan link blog anda bersama dengan description blog yang anda  beri kepada kami. pastikan ianya menarik kerana mampu menarik pengunjung untuk blogwalking ke blog anda. segala maklumat yg lain akan dirahsiakan.
 • jika anda ingin melakukan contest ataupun giveaway, maklumkan kpd kami. kami akan mempromosikan contest yg anda anjurkan.
 • setiap minggu, 5 blog personal dan 2 blogshop akan direview bergantung kepada kelapangan kami. kami akan memilih blog-blog tersebut secara rawak. jika anda mahu request blog anda direview juga boleh. 
 • selain itu kami akan mengadakan segmen-segmen yang menarik khas untuk anda semua. jangan lupa untuk follow blog kami dan like facebook "we love blogwalking" untuk update terkini. :D 


SYARAT-SYARAT

 • like facebook fanpage kami di "we love blogwalking"
 • follow blog kami untuk mengikuti aktiviti menarik yg kami jalankan. 
 • buat sticky post selama 1 minggu di blog anda mengenai "we love blogwalking". nyatakan mengapa anda ingin meletakkan  link blog anda disini ,dan mengapa anda recommendkan kepada yang lain.
 • kemudian, isi registration form .
 • pihak kami akan mengambil masa untuk melakukan "check up" ke atas blog anda dan kemaskini. kemudian, link blog anda akan kami susun mengikut kategori yang anda beri kepada kami.
 • segala perkhidmatan yang ditawarkan adalah percuma

FAQ: frequently asked question

1. saya telah berpindah ke website baru
-maklumkan kepada kami agar kami dapat melakukan proses penukaran. satu post khas akan dibuat untuk memaklumkan kepada follower "we love blogwalking" yang anda sudah berpindah alamat.

2. saya takde email
-buat email, kerana ia akan memudahkan urusan antara pihak anda dan pihak kami. kami tidak menggalakkan anda untuk menggunakan email facebook. gunakan gmail atau yahoo mail

3. saya nak promote blogshop saya. tak payah bayar eh ?
-ye, memang tak payah bayar pun. kami akan melakukan review untuk blog shop anda jika anda mahu. tetapi, setiap minggu, hanya ada dua blogshop yang akan direview. jika quota untuk minggu tersebut telah penuh, review tersebut akan dibawa ke minggu hadapan. sila maklumkan kepada kami jika anda mahu blog anda direview. 

4. saya punya blog, blog personal. boleh review ke ?
-boleh, maklumkan kepada kami jika anda mahu blog anda direview. setiap minggu, hanya 5 blog personal sahaja akan direview. jika quota untuk minggu tersebut telah penuh, review tersebut akan dibawa ke minggu hadapan. 

5.aspek apa yang diambil kira masa "we love blogwalking" buat review ?
contoh: kekemasan blog , theme yang digunakan mesra alam ke tak , font yang digunakan sesuai ataupun tidak. 

6. saya nak buat segmen tapi takut tak ramai yang join
-jangan risau, kami akan buat satu post khas untuk menguar-uarkan mengenai segmen yang anda anjurkan. dengan cara tersebut, lebih ramai orang tau, lebih ramai yang akan sertai. 
maksud blog personal adalah blog bukan blogshop.

untuk makluman penukaran website ataupun jika anda mahu blog anda direview, sila hantarkan ke blogwalkingcentre@gmail.com . jangan segan2 nak email kami kalau ada ape2 soalan dan kemusykilan ok :)

MAKLUMAN 


Segala perkhidmatan yang kami tawarkan adalah percuma. oleh kerana percuma, kami memohon jasa baik anda untuk meng'klik iklan yg ada dan menyebarkan blog "weloveblogwalking" di mana2 laman sosial. konsep kami mudah, "give and take". mari sama2 support we love blogwalking supaya kita dapat bantu blogger sesama blogger. MAJU BLOGGING UNTUK NEGARA
No comments: